Стъпки при монтаж на климатици

1. Проверете дали стените в помещението, където е монтиран климатикът, се отлепват и имат други ефекти и се уверете в охлаждащия ефект и безопасността на стените на мястото, където е монтирано вътрешното тяло.

2. Климатикът не трябва да се монтира твърде ниско. Някои семейства инсталират климатика на перваза на прозореца, което не води до намаляване на честотата на включване. Тъй като "студеният въздух се спуска надолу, а горещият се издига", въздухът в долния слой на помещението е смес от горещ и студен въздух. Горният слой на помещението съдържа въздух с по-висока температура. Ако климатикът е монтиран на перваза на прозореца, температурата на изтегления въздух ще бъде ниска. Относително казано, климатикът ще прави загуби на реактивна мощност и горещият въздух в горния слой няма да се охлади ефективно. Затова климатикът трябва да се монтира на подходящо място във вътрешно помещение, обърнато към слънцето. По-специално, не монтирайте климатика твърде близо до външното тяло, тъй като това лесно може да предизвика резонанс и шум.

3. Температурата на климатика не трябва да се задава твърде ниска. Обикновено се контролира от 24 градуса до 28 градуса или по-висока, стига хората да не чувстват горещина. Големите температурни разлики могат лесно да накарат хората да се чувстват неудобно, а консумацията на енергия също ще се увеличи няколко пъти.

4. По време на инсталационния процес трябва да бъдете внимателни. Не можете сляпо да следвате предложенията на монтажника и да променяте външната среда по желание.

5. Не променяйте произволно посоката на вътрешните кабели или увеличавайте електрическия товар. Това може лесно да доведе до запалване на климатика, което да доведе до поредица от имуществени загуби. Накрая се напомня на потребителите, че трябва да обръщат повече внимание на безопасното използване на електроенергия.

публикувано на